11.–12.8.2023 himos park

11.–12.8.2023
himos park

Helloweenin kesän ainoa Suomen keikka huipentaa Himos Metal Festivalin

Mediatiedote 15.3.2023

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Himos Metal Festival sai yleisöltä ja esiintyjiltä positiivisen vastaanoton. Kaksipäiväinen tapahtuma keräsi Himokselle yleisöä yhteensä 10 000 ohjelman tarjotessa liki parinkymmenen eturivin kotimaisen ja kansainvälisen metalliesiintyjän keikat. Himos Metal Festival saa jatkoa tänä vuonna elokuun pimenevissä illoissa 11.-12.8.2023.

Kansainvälinen metallikärkinimi tähdittämään päätösiltaa

Festivaalin lauantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty legendaarinen saksalainen power metal -ikoni Helloween. Perustajajäsen Kai Hansenin ja laulaja Michael Kisken johtaman kokoonpanon tunnetuimpia biisejä ovat muun muassa I Want Out, Forever & One, Eagle Fly Free ja ja Dr. Stein. Yhtye on myynyt maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa levyä ja saanut niistä 14 kulta- ja 6 platinalevyä. Historiallinen kokoonpano, johon on palannut perustajajäsen Hansen, nähdään nyt livenä pitkästä aikaa, kesän ainoalla Suomen keikalla Himos Metal Festivaaleilla.

Runsaasti kotimaisia eturivin tekijöitä ohjelmistossa

Himos Metal Festivalin esiintyjiksi on kiinnitetty myös HIM-yhtyeen laulajana ja keulakuvana tunnetun Ville Valon sooloyhtye VV, kansainvälinen sellometalliyhtye Apocalyptica, Noora Louhimon johtama Battle Beast, Suomen tuorein vientimenestys Blind Channel, energinen livebändi Stam1na, The Chair, Blessed Be, Gothic Girl, Devils, Lost Boys ja Drive sinkuistaan tunnettu helsinkiläinen goottirock-yhtye The 69 Eyes, tymäkkää metallia kunnianhimoisin sävellyksin tiskiin lataava Diablo ja suomenkielistä metallia tarjoileva Mokoma sekä melankolista kouvostomollia esittävä Viikate.

Ohjelmaa täydentävät Samy Elbannan kansainvälisessä nousukiidossa oleva Lost Society, glam-rock-yhtye Reckless Love, progemetallibändi Wheel, melodisen metallin kokoonpano Arion, death metallisti Brymir, Machine Menin jäsenten perustama Psychework ja Popedan rumpalina tunnetun Lacu Lahtisen rock-yhtye Transworld Identity.

Kahden lavan lisäksi metalli soi tänä vuonna myös Himos Areenalla, joten ohjelmaa on tauotta tarjolla päivästä yöhön.
”On hienoa päästä järjestämään jälleen metallin juhlaa Himoksella – ensiluokkaisissa puitteissa niin esiintyjien kuin yleisön viihtyvyyden kannalta. Ensimmäinen Himos Metal Festival todisti, että tapahtumalle oli tilausta ja palautteen perusteella se lunasti yleisön ja yhteistyökumppaneiden toiveet. Tämän vuoden tapahtumasta tulee kaikin puolin entistä kovatasoisempi!”, kommentoi promoottori Timo Isomäki.

Festarin aikataulut on julkaistu ja kaikki lipputyypit ovat myynnissä

Himos Metal Festivalin päiväkohtaiset esiintyjät ja aikataulut näet ohjelmasivulta.
Festivaalin kaikki lipputyypit ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä. Myös karavaanari- ja leirintäpaikkojen myynti on alkanut Tiketissä. Muita majoitusvaihtoehtoja voi tiedustella HimosLomilta – lisätiedot majoitussivulla.

Lisätiedot:

PROMOOTTORI Extra Large Music Oy, Timo Isomäki, timo.isomaki@promoter.fi

TIEDOTUS & PR ProPromotion Oy, Taija Holm, taija.holm@propromotion.fi, 040 748 3435